Χριστός Ανέστη και Καλό Πάσχα από τα Λαρισινά με πίστη και υπομονή!

Είχαμε δυο χρόνια να δούμε αυτό που είδαμε το βράδυ της Μ.Παρασκευής στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, μαζεμένους όλους τους επιταφίους των κεντρικών ενοριών της πόλης σε ένα μέρος και το συλλείτουργο που ακολουθεί. Το ανέφερε και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος πόσο σημαντικό είναι αυτό μετά από δύο Πασχαλιές περιορισμών.

Το τι ακούσαμε και τι είδαμε τα προηγούμενα χρόνια την περίοδο του Πάσχα αξίζει μόνο σε κωμωδία του αείμνηστου Γιάννη Δαλιανίδη. Το 2020 είχαμε συλλήψεις σε εκκλησία Παλαιοημερολογιτών στην Λάρισα επειδή παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας κάποιοι – που νομίζουν ότι είναι θεματοφύλακες τις ορθοδοξίας, λατρεύουν τον Πούτιν και αντιμάχονται τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη Βαρθολομαίο – πήγαν να κάνουν κανονικά λειτουργία την Μεγάλη Εβδομάδα με σβηστά τα φώτα (και εννοείται χωρίς μάσκες).

Πέρυσι ήταν το πολυσυζητημένο θέμα της Ανάστασης στις 11 το βράδυ λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπου και τότε είδαμε αρκετούς, που ίσως η μόνη σχέση που έχουν με την εκκλησία είναι το Χριστός Ανέστη – απ’ ευθείας σπίτι για μαγειρίτσα (άντε και κανένα γάμο – βάφτιση), να εξανίστανται για το αν είναι σωστό να βγαίνει τόσο νωρίς η Ανάσταση!

Το συμπέρασμα λοιπόν από χθες είναι ότι η μεγαλύτερη αρετή είναι η υπομονή, με την υπομονή κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω, με την ιατρική τις κάνουμε ποιοτικότερες και με την πίστη τις σφυρηλατούμε.

Από μας εδώ στα Λαρισινά λοιπόν…

Χριστός Ανέστη και Καλό Πάσχα σε όλους!

 

Με σεβασμό 

Απόστολος Παπαδόπουλος

Μοιράσου το άρθρο