Αγαπημένες νύχτες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου ολοκληρώνεται ο κύκλος με τις Νύχτες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου, που διοργανώνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στον δροσερό κήπο του Διαχρονικού Μουσείου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβεία της Ισπανίας και της Αργεντινής στην Αθήνα με την προβολή της τέταρτης ταινίας. Πρόκειται για τη δραματική ταινία με τίτλο:

Η επίσημη ιστορία (La Historia Oficial, Αργεντινή 1985, 112’), σε σκηνοθεσία Luis Puenzo. Πρωταγωνιστούν: Héctor Alterio, Norma Aleandro, Chela Ruíz, Chunchuna Villafañe, Hugo Arana, Patricio Contreras, Guillermo Battaglia, Rey Leal.

Υπόθεση: Μπουένος Άιρες, 1983. Κατά τα τελευταία χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή, μια πλούσια καθηγήτρια ιστορίας αρχίζει να συνειδητοποίει τι συνέβη εκείνη την περίοδο, καθώς το προσωπείο του καθεστώτος καταρρέει. Οι υποψίες της σχετικά με τις σκοτεινές υποθέσεις του άνδρα της και μια γιαγιά της Πλατείας Μαΐου που ψάχνει την εγγονή της, είναι οι λόγοι που την οδηγούν να επανεξετάσει «την επίσημη ιστορία».

Η πολυβραβευμένη ταινία του Puenzo παραδίδει μια αποκαλυπτική τοιχογραφία της αργεντίνικης κοινωνίας. Ξενόγλωσσο Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για ένα υποδειγματικά σεναριογραφημένο πολιτικό δράμα, το οποίο χάρισε στη σπουδαία Norma Aleandro το βραβείο ερμηνείας στις Κάνες.

Έναρξη προβολής: 21.30

Είσοδος ελεύθερη

Μοιράσου το άρθρο