Εκθεση αφιερωματικού κόμικ με τίτλο”Io, Ennio Morricone” στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Η ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος “Ennio σε κοινή θέα” σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Kubrick – Pure Social Club παρουσιάζει την έκθεση του αφιερωματικού κόμικ με τίτλο“Io, Ennio Morricone” σε κείμενα και σχεδίαση του σκιτσογράφου John Antono – cartoonist.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον εξωτερικό χώρο – κήπο του γαλλικού ινστιτούτου Λάρισας, Κούμα 28, από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου  2022. 

Την Τρίτη 4 και Τεταρτη 5 Οκτωβρίου , θα τιμήσουν με την παρουσία τους  την έκθεση ο υιός του Ennio, MarcoMorricone, o παραγωγός του σκηνοθέτη GiuseppeTornatore, GianniRusso και ο συγγραφέας και βιογράφος AlessandrodeRosa. 

Ο John Antono, εμπνέεται από τη ζωή και τη μουσική πορεία του εμβληματικού συνθέτη Maestro Ennio Morricone και δημιουργεί με μαγικό τρόπο μία εικονογραφημένη μικρή ιστορία συνδυάζοντας τον λόγο με την εικόνα, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα – σταθμούς της ζωής του μεγάλου συνθέτη.

Η μουσική του Ennio Morricone ήταν και πάντα θα είναι ένας τρόπος σκέψης, μια στάση ζωής, μια φιλοσοφία οικουμενική.

Ευχαριστούμε το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας που ευθύς εξαρχής αφουγκράστηκε το βασικό σκοπό του Συλλόγου, που είναι η προώθηση ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό της μουσικής, της σημαίνουσας προσωπικότητάς, της φιλοσοφίας και της οικουμενικότητας του Maestro και για άλλη μια φορά μας στήριξαν αποδεχόμενοι τη φιλοξενία της έκθεσης. Όπως επίσης ευχαριστούμε και το Kubrick -PureSocialClub που στέκεται πάντα αρρωγός σε κάθε μας εγχείρημα.

Η δράση αυτή του Συλλόγου αποδεικνύει άλλη μια φορά πως οι διάφορες μορφές τέχνης μπορούν να εμπνεύσουν, να συνεργαστούν και να συμπληρώσουν η μία την άλλη, χαρίζοντας μας ιστορίες που μας συγκινούν έχοντας κοινό παρανομαστή μια οικουμενική γλώσσα, αυτή της μουσικής.

Μοιράσου το άρθρο