Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας τηρεί όλα τα μέτρα ασφαλείας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» είναι από τις ελάχιστες Βιβλιοθήκες της χώρας μας που συνέχισε να συνδιαλέγεται με το κοινό από την αρχή της πανδημίας, κατανοώντας και σεβόμενη την ανάγκη του αναγνωστικού κοινού και των μελών της για άμεση και διαρκή επαφή με το βιβλίο.

Τα μέλη μας είχαν την δυνατότητα να εξυπηρετούνται επιλέγοντας  βιβλία από τον ηλεκτρονικό κατάλογο (OPAC) https://opac.larisalib.gr/ και κλείνοντας ραντεβού για την παραλαβή τους. Ο τρόπος αυτός εξυπηρέτησε και ικανοποίησε το αναγνωστικό κοινό που δεν έχασε την επαφή του με το διάβασμα και είχε τη δυνατότητα να επιλέξει τα βιβλία που επιθυμούσε από το σπίτι και να τα παραλάβει, αποφεύγοντας  τον συγχρωτισμό. Ειδικότερα, για το χρονικό διάστημα της πανδημίας από 1η Μαρτίου 2020 μέχρι και σήμερα πραγματοποιήθηκαν 19.543 δανεισμοί.

Ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας συνεχίζεται μέχρι σήμερα και επιλέχθηκε με σκοπό την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μελών και του προσωπικού  της Βιβλιοθήκης μας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα επιβίωσης κορωνοϊών και άλλων επικίνδυνων βακτηρίων και μικροβίων στην επιφάνεια των βιβλίων που επιστρέφονται, η Βιβλιοθήκη μας έχει προμηθευτεί ένα πρωτοποριακό θάλαμο απολύμανσής τους, έτσι ώστε ο νέος δανεισμός να γίνεται άμεσα και με ασφάλεια.

Μοιράσου το άρθρο