Νατάσα Μποφίλιου την Παρασκευή και Γλυκερία το Σάββατο στο Φεστιβάλ ΚΝΕ της Λάρισας

Το 47ο φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε μια σειρά από πόλεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην περιοχή μας μέσα από προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε κωμοπόλεις και χωριά που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη Θεσσαλία.

Το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ είναι «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς. Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, το Σοσιαλισμό».

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Σεπτέμβρη στη Κοίτη Πηνειού. Η πολιτική ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτέμβρη από την σ. Θεανό Καπέτη μέλος του ΠΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει την 1η μέρα η συναυλία με την Νατάσα Μποφίλιου, ενώ την 2η μέρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Γλυκερία.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη, ώρα έναρξης 7.30 μ.μ.

Κεντρική σκηνή

Άνοιγμα του Φεστιβάλ από το ΤΣ Λάρισας της ΚΝΕ

«Πως η ανάγκη γίνεται ιστορία!» με λαϊκά τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θέμης Κοπαρανίδης, Γιώργος Μαγαλιός, Φώτης Παπανικολάου, Παναγιώτης Σδράλης. Ερμηνεύουν: Έλενα Γράβαλου, Χριστίνα Λιόλιου, Θέμης Κοπαρανίδης, Φώτης Παπανικολάου και ο Σπύρος Μαγαλιός

Στις 21:30 , πολιτική συγκέντρωση με την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Συναυλία με την Νατάσα Μποφίλιου

Χώρος Δραστηριοτήτων

«Οι θύελλες που έρχονται, θα μας βρουν όλους κρίκους στην αλυσίδα!» συζήτηση με εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού. Ομιλητής: Γιάννης Παντελίδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Επίδειξη μαχητικών αθλημάτων

 

Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, ώρα έναρξης 7 μ.μ.

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του Φεστιβάλ αναπροσαρμόστηκε και είναι αφιερωμένο στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Κεντρική σκηνή

«Έχε το νου σου στο παιδί…» μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ παρουσιάζει το μουσικοθεατρικό δρώμενο: «Ημερολόγιο Καραντίνας ενός μαθητή».

Κεντρική Συζήτηση με θέμα: «Δεν θα ζούμε στο έλεος των φυσικών καταστροφών. Ο ίδιος ο λαός θα σώσει το λαό». Ομιλητής: Ραλλάτος Αντώνης, δασολόγος, μέλος της ΚΕΟΕ, υπεύθυνος του τμήματος περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη καθώς και σε λαϊκά τραγούδια που αγαπήσαμε από την Γλυκερία.

Χώρος Δραστηριοτήτων

«Από το Εντεχνο στο Ροκ» με τους: Τζίμη Νταφόπουλος, Στέλιος Καραβίδας, Νατάσα Μαραγκόζη, Μαρία Κανάκη.

«Hip-Hop: Καθρέφτης του συστήματος που το γεννά» Συναυλία με την Manifex και τον ΜΕΓ.

Συναυλία ατμοσφαιρικής μουσικής με τους Κωνσταντίνο Μακρή, Ειρήνη Ασημοπούλου, Χρήστο Μπουρνάκα, Δημοσθένη Πανταζόπουλο, Iris Loar.

.Διασκευές Ροκ από τους Θάνου Μπάτσικα και Διονύση Νικολόπουλο

Συναυλία με τον Αλέξανδρο Μπαρμπούτη. Μαζί του οι μουσικοί Δημήτρης Βαλιώτης (Κρουστά), Θεόδωρος Τζήκας (Μπουζούκι-Κιθάρα), Στέλιος Καραβίδας (Πλήκτρα).

Μοιράσου το άρθρο