Έρχεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με πολλές δράσεις στην πόλη της Λάρισας – Δείτε το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης σημειώνοντας ότι οι δράσεις που είναι πάρα πολλές και φέτος έγιναν πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω κορωνοϊού.

“Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας διοργανώνεται από το 2002 και έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και ευρύτερα. Έχει ως στόχο τον βιώσιμο τρόπο μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε αυτό. Κάθε χρόνο διοργανώνεται την εβδομάδα από 16-22 Σεπτεμβρίου. Πέρσι συμμετείχαν 3.000 πόλεις από 53 πόλεις. Στην εβδομάδα αυτή εντάσσεται και η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο που για φέτος θα είναι η Κυριακή 19/9 για τη Λάρισα και το κέντρο της πόλης κλείνει για τα αυτοκίνητα. Η Λάρισα έχει αποσπάσει και διακρίσεις για αυτή την συμμετοχή της τα δύο τελευταία χρόνια.

Για μας είναι στοίχημα να δημιουργούμε τις υποδομές για να μετακινούνται οι Λαρισαίοι άνετα με τα πόδια ή το ποδήλατο” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης.

Η επίσημη έναρξη είναι αύριο στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία με ένα δρώμενο έκπληξη.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Μ. Γιαννακόπουλος, εκ μέρους της Τροχαίας Λάρισας ο διοικητής, αστυνομικός υποδιευθυντής Βασ. Βλαχογιάννης καθώς και ο υπαστυνόμος Α’  Γ. Ρήγας, ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Απ. Βουβούσας , οι συνεργάτες του δημάρχου Περ. Καμάρης και Απ. Πέκας και η κ. Ευη Ευαγγέλου από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Δείτε το πρόγραμμα των δράσεων:

 

 

Μοιράσου το άρθρο