5ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας διοργανώνει το 5ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ Σχολείων, το οποίο έχει καταστεί θεσμός για τη πόλη μας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, με ώρα έναρξης 8:45 π.μ. και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ διεξάγεται με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Εκτός των χορωδιών και των μουσικών συνόλων των σχολικών μονάδων της Δ.Π.Ε. Λάρισας, φέτος τιμητική συμμετοχή θα έχουν και σχολικές μονάδες εξωτερικού στις οποίες φοιτούν μαθητές και μαθήτριες της ελληνικής ομογένειας. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν διαδικτυακά σχολικές χορωδίες των εξής Σχολικών Μονάδων της ομογένειας: Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου της Αιγύπτου, Ελληνική Ακαδημία Χαράρε Ζιμπάμπουε, Ελληνοαλβανικά Εκπαιδευτήρια “ΟΜΗΡΟΣ” Κορυτσάς Αλβανίας, SAHETI SCHOOL Γιοχάνεσμπουργκ Ν. Αφρικής, Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Κοινότητας Βουκουρεστίου Ρουμανίας, Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Βαρκελώνης Ισπανίας και Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Στάρας Ζαγοράς Βουλγαρίας.

Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας θα συμμετέχουν οι εξής Σχολικές Μονάδες: 11ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 32ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 13o Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 19ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 23ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 32o Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 33o Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 36ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και 37o Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Μέσα από αυτή την πανευρωπαϊκή και παγκόσμια μουσική και καλλιτεχνική διασύνδεση με τον οικουμενικό Ελληνισμό, το Μαθητικό Φεστιβάλ στοχεύει στην ανταλλαγή Καλών Πρακτικών στον τομέα της Μουσικής Αγωγής Σχολικών Μονάδων εντός και εκτός Ελλάδας, στη βιωματική επικοινωνία ανάμεσα στους/στις μαθητές/τριες μέσω της μουσικής «γλώσσας» και στη σύσφιξη και ενδυνάμωση των δεσμών των Απόδημων Ελλήνων με τη πατρίδα μέσα από τη γλώσσα, τη μουσική και τον πολιτισμό συνολικά.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ανοιχτή για την εκπαιδευτική – σχολική κοινότητα και για το κοινό.

Μοιράσου το άρθρο