Παρουσιάζεται η έκθεση του Νίκου Καχριμάνη “Οι Θείες Μανίες” στην Cask Gallery

Η Cask gallery (Όσσης 3, Λάρισα) παρουσιάζει την έκθεση Οι Θείες Μανίες του Νίκου Καχριμάνη. Η έκθεση αποτελεί ανάπτυξη στο χώρο της έκδοσης κόμικ Η Τριλογία των Θείων Μανιών, που ο καλλιτέχνης εξέδωσε το 2020 με τη μορφή τρίτομης on demand αυτοέκδοσης. Στην Cask Gallery παρουσιάζεται η ίδια η έκδοση αλλά και μια εκδοχή των Θείων Μανιών σε βίντεο με πρωτότυπη μουσική του Ίωνα Χριστοδουλίδη καθώς και τρία φωτογραφικά κολάζ σε φορμάτ πόστερ, που έχουν σχεδιαστεί και παραχθεί για την έκθεση στη Λάρισα.

Ο Νίκος Καχριμάνης σημειώνει για το έργο του:

«Τέσσερις Θείες Μανίες υπάρχουν, σύμφωνα με τον Πλάτωνα: η Προφητική, τα Μυστήρια, η Ποιητική και η Ερωτική. Στον Φαίδρο, ο Σωκράτης μας εξηγεί το πώς αυτές οι Μανίες μπορούν να δράσουν ως μεσολαβητές ώστε να ανακτήσει η ανθρώπινη ψυχή τα χαμένα της φτερά. Είναι όμως κάτι τέτοιο δυνατόν; Είναι πιθανό οι Θείες Μανίες να μας εξαπατήσουν; Στην τριλογία „Divine Furies Trilogy”, εφαρμόζεται η Ποιητική Μανία ή αλλιώς οι τέχνες, ώστε να προσεγγίσουμε και να μελετήσουμε τις άλλες τρεις.»

Ο Νίκος Καχριμάνης (γ. 1983) ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Οδοντιατρική στην Αθήνα και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Βερολίνο. Δραστηριοποιείται στο χώρo της φωτογραφίας και του κολάζ από το 2002. Από το 2018 ασχολείται συστηματικά με τις καλλιτεχνικές εκδόσεις και τα φωτογραφικά βιβλία: “A Pagan Feast” Εκδόσεις Κύβος ,2018, “Divine Furies Trilogy”, αυτοέκδοση, 2020 (βραχεία λίστα για το Kassel Dummy Award 2022), “Ricordi: 1-4” σειρά φανζίν, 2022, “Μπουαγιόν”, Futura, 2023

Μοιράσου το άρθρο